slider1

Process Operator

 

Wilmar Oleochemicals in Rozenburg (Botlek-Rotterdam) en Wilmar Europe in Rotterdam maken beiden onderdeel uit van Wilmar International. Wilmar International is opgericht in 1991 en heeft zijn hoofdkantoor in Singapore. Tegenwoordig is Wilmar een wereldleider in het verwerken en verhandelen van oliezaden, het raffineren van eetbare oliën en suikers, het produceren van speciale vetten en oleochemicaliën, biodiesel en het verwerken van graan. Het heeft meer dan 500 fabrieken en een uitgebreid distributienetwerk in China, India, Indonesië en zo'n 50 andere landen op alle continenten. Wilmar is een groot voorstander van duurzame groei en zet zich sterk in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en is een pionier op dat gebied in haar branche.

Het hoofdkantoor van Wilmar Europe is gevestigd naast het Centraal Station in Rotterdam. Daarnaast heeft zij kantoren in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië en joint ventures in Italië, Polen, Zwitserland, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk.

De fabriek in Rozenburg is in 2014 gebouwd en produceert plantaardige vetalcoholen en derivaten door hydrogenering van methylesters. De vetalcoholen worden gebruikt als grondstof voor oppervlakte actieve componenten die voornamelijk worden gebruikt in wasmiddelen en huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten.

Voor onze moderne fabriek zijn wij op zoek naar een energieke en ambitieuze:

PROCESS OPERATOR

Na een gedegen inwerkperiode als Process Operator word je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het bedienen, controleren, regelen en in/uit bedrijf nemen van installaties en apparatuur. Het ploegenrooster waarin je komt te werken is het zogenaamde 2-2-2 systeem. Het totale operationele team bestaat uit 5 ploegen met in totaal 21 procesoperators, 2 verladingsoperators en 8 collega’s in de dagdienst.

Verantwoordelijkheden:

 • Zorgen voor een veilige werking van de installatie.
 • Het bewaken en bedienen van geautomatiseerde productieproces in lijn met de planning en volgens de vereiste specificaties.
 • Het bedienen en controleren van de verschillende veldprocessen, fabrieksterrein (productie), tankpark (product mengen/pompen), steiger (schepen lossen en laden) en utiliteitssystemen in samenwerking met de paneloperator.
 • Panelbediening vanuit de controlekamer, en vanuit die rol operationele verantwoordelijk zijn voor het productieproces en sturing geven aan collega operators in het veld.
 • Het uitvoeren van administratieve werkzaamheden die gekoppeld zijn aan voornoemde punten.
 • Het voorbereiden van werkvergunningen en het controleren & vrijgeven daarvan in lijn met de procedures & richtlijnen en het controleren op werkkwaliteit van derden.
 • Het bemonsteren, analyseren en rapporteren van product- en afval(water)kwaliteiten.
 • Uitvoeren van inspectierondes om te zorgen voor een veilig en stabiel productieproces.
 • Het continu zoeken naar de beste prestaties op het gebied van opbrengst, energieverbruik, nutsverbruik en chemicaliënverbruik.
 • Zorgen voor een veilige en schone werkomgeving.
 • Lid zijn van het BHV-team.
 • Het opstellen van ploegenoverdracht en productierapporten.

Jouw profiel:

 • Minimaal een afgeronde VAPRO - C opleiding (of de ambitie om vapro C te volgen) 
 • Minimaal 5 jaar ervaring als operator in de procesindustrie (panel ervaring is een pre).
 • Flexibel, proactief, nauwkeurig en zelfstandig
 • Leidinggevende capaciteiten
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Goed kunnen gedijen en samenwerken in een kleine ploeg (4 operators).
 • Zelfstandigheid en initiatiefrijk.
 • Ervaring met MS Office

Wij bieden: 
Een dynamische baan in een inspirerend klein jong team met ruimte voor eigen initiatief. Het nemen van verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkeling zijn vanzelfsprekend binnen ons bedrijf. Wilmar biedt een goed salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Als je geïnteresseerd bent in deze vacature en werken voor ons bedrijf, stuur dan je curriculum vitae in via onze website www.werkenbijwilmar.nl. Voor meer informatie over Wilmar kijk dan op onze website www.wilmar-international.com

 

Wilmar

Wilmar Europe groeit significant en is op zoek naar ambitieuze professionals om onze organisatie te versterken. Onze medewerkers maken het verschil; daarom zijn we altijd op zoek naar enthousiaste collega’s die deel willen uitmaken van ons succes. Wilmar Europe biedt een dynamische en internationale werkomgeving. Tevens wordt het zeer gewaardeerd als medewerkers eigen initiatief tonen, nieuwe ideeën aandragen en verantwoordelijkheid nemen.

Ons Europese hoofdkantoor bevindt zich in het centrum van Rotterdam nabij het Centraal Station.

For recruitment agencies:

We have made a conscious decision to do the recruitment ourselves. Therefore, we kindly ask you to not forward any candidates, as we will not accept their applications.

Je reageert op de vacature Process Operator.

Ik ga akkoord met deze privacyverklaring. (Klik op de link om de volledige privacyverklaring in te zien).

Indien je niet akkoord gaat met de privacyverklaring dan zal de sollicitatie niet verstuurd worden.

Je gaat gegevens invullen die in een database worden opgeslagen. Deze gegevens zullen zorgvuldig en vertrouwelijk behandeld worden. Jouw gegevens worden niet verstrekt aan derden. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij nagaan in hoeverre deze aansluiten bij vacatures.

Door de sollicitatie te versturen, ga je ermee akkoord dat jouw gegevens met inachtneming van de hiervoor genoemde voorwaarden worden opgeslagen in een database.

Wij zullen de data slechts gebruiken voor de hierboven benoemde doeleinden. Je kunt op elk moment de toestemming intrekken door contact met ons op te nemen.